Cech Naturopatów i Hipnotyzerów

Gabinety Terapii Naturalnych, doradztwo zawodowe, szkolnictwo i praktyki. Blisko Ciebie!

Jeśli nie widzisz animacji powinieneś włączyć obsługę wtyczek, lub wgrać nowszą wersję Flash Player.

Składniki:
1,5 kg papryki „chili” (najlepsza „chabanero”),
1,5 l oleju z pestek winogron lub lnianego
Sposób wykonania: paprykę umyć i pokroić jak najdrobniej wraz z gniazdami nasiennymi, umyć ręce trzykrotnie (!!!), paprykę w słoiku zalać olejem i odstawić do lodówki. Kilka razy dziennie wstrząsnąć słoikiem.
Po 7-10 dniach zlać płyn do butelki. Przechowywać w lodówce. – stosowanie: 5 razy dziennie przed każdym posiłkiem po 1 łyżeczce do herbaty, popijać wyłącznie mlekiem, można zjeść malutką kromkę chleba (4×4 cm) grubo posmarowaną masłem – zalecenia własne: jestem w fazie przygotowania mikstury. Zalecenia zasłyszane: papryczek nie wyrzucaj – dodawaj do surówek i sałatek, eksperymentuj z nimi radośnie przy przygotowywaniu posiłków.

Comments are closed.

Instytucje

  • Związek Rzemiosła Polskiego
  • Izba Rzemieślnicza MKiP
  • Cech Naturopatów i Hipnotyzerów
  • Akademia Doskonalenia Zawodowego Naturopata